Mitt eventyr på Hopen - en øde øy i isbjørnens rike

Om arrangementet

Om livet i isaudet med 4 personar, 3 hundar og mange isbjørnbesøk tett på.

Jeg ønsker å dele mine opplevelser av et eventyr fra mine to vintersesonger (2017/18 og 21/22) på Ishavsøya Hopen. Dette er en av tre bemannede værstasjoner i Arktis driftet av Meteorologisk institutt. Den er den minste og mest isolerte øya av de tre og har vært i drift siden 1947.

Oppholdet er en opplevelse helt utenfor alt annet man kan tenke seg. Her er vi tett på naturen, været, stillheten, sjøisen og havet, mørket og lyset, og ikke minst tett på isbjørnen som fortsatt kommer titt og ofte ruslende forbi. Her merkes også klimaendringene tydelig med økt temperatur og endrede isforhold.

Bli med til «verdens mest eksotiske værstasjon» og mine fantastiske isbjørnopplevelser.

Ted Torfoss bur i Oslo og jobbar til dagleg ved Meteorologisk institutt. Han har hatt eit nært tilhøve til Hallingdal sidan tidleg 80-tal og har hytte på Fekjastølen i Ål. «Jeg har vært så heldig å bo i bl.a. Afrika og Latin-Amerika, og reist i store deler av verden, men oppholdene på Hopen overgår alt jeg har sett og opplevd!»